Historie

Taxicentrale Van der Wou - De eerste taxiSinds vele decennia is ‘Van der Wou’ een bekende naam in de Dongense gemeenschap. In de Dertiger jaren als fietsenwerkplaats en garagebedrijf, waar respectievelijk Laurentius en zoon Janus van der Wou de scepter zwaaiden. In de jaren '50 kwam daar het dealerschap van het gerenommeerde merk BMW bij. Ook het rouwvervoer hoorde in die tijd al bij de werkzaamheden van de firma. Een globale berekening leert dat Janus van der Wou in zijn lange loopbaan als chauffeur van de rouwauto ongeveer 7000 mensen naar hun laatste rustplaats heeft gebracht.

Taxicentrale Van der Wou door de jarenOmstreeks 1980 is de huidige eigenaar, Martien van der Wou, als hulpje begonnen zijn vader te ondersteunen met zijn werkzaamheden in de zaak. In die tijd kreeg het bedrijf het dealerschap voor Dongen en omstreken van het, toen opkomende merk LADA. Op 1 december 1989 heeft Martien van der Wou het huidige taxibedrijf van zijn neef overgenomen wat toen gevestigd was op de Stoomberg. Het wagenpark van destijds, bestaande uit 8 voertuigen, werd verhuisd naar de Tramstraat, waar ook het garagebedrijf altijd gevestigd is geweest. Het taxibedrijf groeide echter snel en in november 1994 werd het kantoor, dat onderdeel was van het garagegebouw, te klein. Om die reden werd de toenmalige showroom voor auto’s omgebouwd tot een nieuw en vooral groter kantoor, waar ook de centrale gevestigd werd. Net na die tijd is ook de naam van het bedrijf ‘Taxi Centrale Dongen’ veranderd in ‘Taxicentrale van der Wou B.V.’.

Taxicentrale Van der Wou - rouwvervoer door de jaren heenRouwvervoer is altijd onderdeel gebleven van Taxicentrale van der Wou, maar in oktober 2002 is Martien van der Wou ook begonnen met Uitvaartverzorging van der Wou/van der Stappen. Hierdoor kon er voortaan naast rouwvervoer ook de complete uitvaartverzorging aangeboden worden. Een logische gang van zaken als men de voorgeschiedenis leest.

In 2008 bestond het bedrijf 75 jaar en was het personeelsbestand gegroeid naar zo’n 50 medewerkers. Door grote toename van het vervoer werd besloten dat de Tramstraat geen mogelijkheden genoeg meer bood voor de toekomst en daarom is in dat jaar de bouw van een nieuw pand op Industrieterrein Tichelrijt gestart. In Juni 2009 kon het bedrijf verhuizen naar het gloednieuwe pand aan de Slof 33 in Dongen, van waaruit men toekomst in kan met alle benodigde moderne faciliteiten en vooral ruimte. Eind 2013 is vervolgens, naast de taxi-activiteiten, een koeriersbedrijf uit de directe regio overgenomen, wat de start heeft ingeluid van VANDERWOU Logistiek. Deze tak werkt met ruim 12 mensen in 8 logistieke voertuigen en bedienen grote en kleine zakelijke klanten uit de directe regio. Ook is tegelijkertijd VANDERWOU Autotechniek opgericht, waarmee invulling wordt gegeven aan werkzaamheden die gepaard gaan met de invoering van de Boardcomputer Taxi (BCT). De werkplaats is dan ook RDW-goedgekeurd om de BCT in te mogen bouwen, activeren en te keuren. Dit vindt niet alleen plaats voor het eigen wagenpark maar ook voor collega-taxiondernemers uit de regio. Met de oprichting van deze twee nieuwe takken is ook besloten om de naam Taxicentrale van der Wou aan te passen naar het meer uniforme VANDERWOU Taxi. Alle activiteiten vallen dan ook inmiddels onder de VANDERWOU Groep.

In januari 2016 is VANDERWOU Tours, de afdeling voor het touringcarvervoer, uitgebreid door toedoen van de overname van het failliete Taxi- en touringcarbedrijf Diepstraten BV uit Gilze. Hierdoor groeide de afdeling naar 7 voertuigen, variërend van touringcars voor 20 tot en met 89 personen. De taxi-afdeling kreeg er door de overname ook 6 voertuigen bij.

6 maanden later, in juli 2016, werd het Dongense bedrijf Samenmetdebus.nl met 2 touringcars ook toegevoegd aan VANDERWOU Tours en nu met een wagenpark totaal 9 voertuigen, kan de markt in Dongen om omstreken flink bedient worden. Deze uitbreiding was ook aanleiding om aanvullende grond aan te schaffen van ruim 3300m2 waarop een stallingshal is gebouwd van 1000m2. Hierdoor staan ook de touringcars schoon en droog.      

Anno 2018 beschikt het bedrijf over zo’n 60 voertuigen en 100 medewerkers.

De familie op de foto, bijna allen werkzaam in het bedrijf. Bovenin Martien en Wilma van der Wou, daaronder Arjen, Nicole en Maikel van der Wou.

fam.vdwou

Actuele zaken

Contactinformatie

VANDERWOU GROEP
De Slof 33
5107 RH Dongen
T: 0162-313535
F: 0162-319506

Uitgebreide contactinformatie

Algemene Voorwaarden en Verklaringen

Volg ons op:

Aangesloten bij:

DVG personenvervoer

koninklijk-nederlands-vervoer-knv-logo

In onze taxi's kunt U met PIN en creditcard betalen:

VisaMasterCardAmericanExpress

(Let op: U dient bij het reserveren van uw vervoer aan te geven of U electronisch wilt betalen!)